تاریخچه طلا امروزه بیشتر طلا بوسیله روش مینگذاری شبیه روشی که برای سایر فلزات بکار میرود بدست میآید. ابتدا حفرههای عمیق چاه مانندی در داخل زمین بطرف ذخیره طلا حفر میشود که ممکن است بیش از یک مایل عمق داشته باشد. سپس سنگ معدن حاصل برروی ارابههایی حمل و به طرف گودال برده شده و بالا آورده میشود. سنگها خرد و دانه دانه شده و سپس توسط واکنش شیمیایی، طلا از سایر مواد استخراج میگردد.
سه کشور عمده تولیدکننده طلا در دنیا، افریقای جنوبی، روسیه و ایالات متحده هستند.
چرا طلا تاریخچه طلا و همه چیز درباره کشف طلا گران است؟
به سه دلیل مردم بهای زیادی به طلا دادهاند: زیبایی، مفید بودن و کمیابی آن.
اگر آهن به اندازه طلا کمیاب بود احتمالا باندازه آن گرانبها میشد.
طلا فلزی نرم و زرد رنگ است و از سنگینترین عناصر شیمیایی میباشد.
طلا در طول تاریخ همواره مهمترین فلز گرانبها بوده و بهکرات بهعنوان پول، وظیفه دادوستد و نگهداری ارزش را ایفا نموده است. طلا کمیاب است ولی میتوان آن را در سطح زمین نیز پیدا نمود، حل نمیشود و مهمتر از همه آنکه مصرف نمیشود و از بین نمیرود. این بدین معناست که طلایی که از ابتدای تاریخ تاکنون استخراجشده در حال حاضر کمابیش وجود دارد. طلا ازلحاظ ظاهری جذاب بوده و بهراحتی میتوان خلوص آن را تعیین نمود. ترکیب ویژگی های برشمرده را نمیتوان در هر فلز گرانبهایی یافت. این ویژگیهای منحصربهفرد طلا باعث شده که درگذشته بهعنوان یک واحد پول مرد استفاده قرار گیرد و به شکل سکه در دادوستد میان مردم به کار گرفته شود.
1200 سال قبل از میلاد
مصریان باستان با تبدیل طلا به اشکال مختلفی چون ورق، به قابلیتهای جدیدی دست پیدا کردند. آنها همچنین از یکسو به تکنیک موم کاری فائق آمدند و از سوی دیگر توانستند با ترکیب طلا با سایر فلزات، آلیاژهای رنگی طلا را تولید کنند و حتی روش لاست واکس را که در حال حاضر نیز در صنعت جواهرسازی به کار میرود کشف نمایند.
سالهای 1000 تا 1600 میلادی
تولید طلا برای مدتزمان طولانی کنار گذاشتهشده بود. در سال 1066 دولت بریتانیا سه پول فلزی با عناوین پوند، شیلینگ و پنس را که از نقره ساخته میشد ضرب نمود. در سال 1284 ونیز شاهد ضرب سکه طلایی به نام دوکات بود که برای قریب 500 سال معروفترین سکه محسوب میشد. در دهه 1300 میلادی اولین سامانه حکاکی بر روی طلا بهمنظور استانداردسازی تجارت، در لندن پایهگذاری شد. در اواخر سال 1377 بریتانیا اولین سکه طلای خود را با عنوان فلورین معرفی کرد. در همان زمان سیستم پولی جدید این کشور که بر پایه طلا و نقره استوار بود آغاز به کارکرد. در سال 1511 میلادی فردیناند پادشاه اسپانیا بهمنظور به دست آوردن طلا، دستور اعزام گسترده نیرو به قاره آمریکا را صادر کرد. این هجوم بهقدری عظیم بود که باعث نابودی تمدنهای آزتک و اینکا گردید.
سالهای 1800 تا 1913
در سال 1804 با کشف طلا در ایالت کالیفرنیای آمریکا، بزرگترین هجوم طلا در این دوران به وقع پیوست. در سال 1885 کشف و جستجوی طلا در آفریقای جنوبی آغاز شد.
تاریخ دقیق آغاز به کار سیستم استاندارد طلا نامشخص است اما برخی بررسیها، دهه 1880 را نشانه گرفتهاند. سه ویژگی اصلی این سیستم عبارتاند از اینکه اولاً نرخ تبدیل ارز کشورهایی که این سیستم را پذیرفتهاند ثابت قرار داده شد. ثانیاً این کشورهای ملزم بودند پول خود را با ذخایر طلا حمایت کنند و سوم اینکه طلا بهعنوان یک ابزار خودکار در جهت بهکارگیری سیاست تعدیل اقتصادی به شمار میرفت. در این سیستم، طلا بهنوعی واحد پول بینالمللی شده بود و واحدهای پولی با اونس طلا سنجیده میشدند و این رویه نرخهای تبدیل ارز بین کشورها را تثبیت کرده بود. پوند انگلستان بهعنوان واحد پول اصلی در سیستم استاندارد طلا شناخته میشد و هر اونس طلا با 2474/4 پوند انگلستان برابری میکرد. سیستم استاندارد طلا تا آغاز جنگ جهانی اول ادامه یافت؛ زیرا در دوران جنگ احتیاج زیادی به چاپ و انتشار پول احساس میشد و این باعث شد اعتماد عمومی نسبت به واحدهای پولی بهصورت محسوسی تقلیل یابد. در پایان جنگ جهانی اول سیستم استاندارد طلا که قدرت پولی آن زمان تلقی میشد متوقف و این اثرگذاری و قدرت به کشور آمریکا و مشخصاً شهر نیویورک منتقل گردید.
طلا به عنوان ذخیرهای که به تجارت بین المللی کمک میکند، استفاده میشود.
از طلا استفادههای زیادی میشود: در حدود ۱۰% طلایی که هر سال تولید میشود توسط جواهر سازان مورد استفاده قرار میگیرد. در داندانپزشکی نیز طلا مورد مصرف است. از آنجائیکه طلا جریان الکتریسته را خوب انتقال میدهد در انواع مشخصی از اتصالات الکتریکی بکار میرود.
کمیابی طلا، بهای آن را بالا نگه میدارد. امروزه بیش از نیمی از کل طلا از معادن افریقای جنوبی میآید. غنیترین ذخایر طلای دنیا در آنجا در سال ۱۸۸۹ کشف شد.