آنچه درباره طلا باید بدانید
طلای خالص پرکاربردترین فلز در جواهرات است ، چه با رنگ زرد چه سفید. این فلز نجیب است ، در برابر خوردگی توسط اسیدها یا نمک ها مقاوم است و چون اکسید نمی شود و ماهیت آن بسیار نادر است ، در بازار جواهرات قیمت بالایی دارد. با این وجود طلا انواع مختلفی دارد و روش های استفاده از آن در ساخت قطعات وجود دارد. آنچه بسیاری نمی دانند این است که طلای مورد استفاده در ساخت جواهرات در واقع آلیاژی است ، یعنی مخلوطی از مواد. طلای خالص ماده ای بسیار قابل انعطاف است ، به قدری قابل انعطاف است که با یک دست دادن ساده ، روی دستی که انگشتر طلا به آن می زند ، شکل قطعه تغییر می کند. از این طریق مخلوط فلزات ، علاوه بر قابلیت انعطاف پذیری ، ماندگاری بیشتری به جواهرات تولید شده می دهد. ماشین سازی کلانتری عرضه کننده دستگاره ابکاری طلا . دستگاه النگو سازی و.. شما را دعوت می کند تا مقاله را تا انتها بخوانید. طلای خالص که مستقیماً از طبیعت استخراج می شود ، بسیار نرم است. این خاصیت باعث می شود فلز به راحتی توسط عناصر دیگر خراشیده شود. بعلاوه ، قطعات با طلای ریز به راحتی خرد می شوند یا حتی با کوچکترین ضربه شکل خود را از دست. می دهند. بنابراین ، برای بدست آوردن استحکام مورد نیاز یک جواهر ، طلا با مواد دیگر در آلیاژهای فلزی ریخته می شود.
برای اینکه بتوان با طلا و قابلیت انعطاف پذیری آن کار کرد ، ساخت آلیاژهای فلزی مانند مس ، روی ، نقره یا پالادیوم معمول است. این مخلوط فلزات با طلا ، بدون تداخل در رنگ جواهراتی که محصول نهایی خواهد بود ، به قطعه سختی می بخشد. اصطلاح “karat” (k) برای تعیین مقدار طلا موجود در یک آلیاژ فلز استفاده می شود. این محاسبه با وزن فلز تقسیم بر 24 انجام می شود. به عنوان مثال ، یک قطعه طلای 24 کیلوگرم یک قطعه طلای خالص است ، بدون اینکه فلز دیگری به آن اضافه شود ، اما شایان ذکر است که طلای 18 عیار بهترین گزینه برای ساخت جواهرات است ، همچنین می توان آن را طلای 750 (750 قسمت طلا در 1000 قسمت) نامید. در این عیار علاوه بر خاصیت مقاومت ، جواهرات دیگر در معرض اکسیداسیون و تیره شدن نیستند. بنابراین هر زمان که طلای جدیدی خریداری می کنید ، به یاد داشته باشید که از طلای 18k ساخته شده باشد. برای تولید رنگهای مختلف طلایی ، درصد خاصی از فلزات وجود دارد که باید دنبال شود. طلای زرد از طلا بعلاوه 2/3 نقره و 1/3 مس ، رزگلد 1/3 مس و 2/3 نقره تشکیل شده است. طلای سفید آلیاژ طلا و پالادیوم است ، در حالی که طلای قرمز از مخلوط طلا و مس ساخته می شود. زرد ، سفید ، صورتی یا قرمز باشد ، طلا فلزی است که می تواند زیبایی هر جواهری را افزایش دهد! مخلوط کردن رنگ در قطعات نیز گزینه بسیار خوبی برای اصالت بخشیدن به یک قطعه است. می توانید قسمت دانستنی های سایت ما را دنبال کنید و اطلاعات گرانبهای بیشتری درباره جواهرات دریافت کنید.
طلا به عنوان دکوراسیون
- چین، یکی از مصرف کننده های طلا در جهان است، تقریبا 30% تقاضای جواهرات جهانی را تشکیل می دهد، که بیشتر آنها جواهرات طلا هستند.
- هند دومین مصرف کننده بزرگ طلا در جهان است.
- بخش عمده ای از خریداران طلا برای خرید 10،000 عروسی سنتی هند که هر ساله برگزار می شود، استفاده می شود.
- طلای خوراکی گاهی اوقات به دسرهای گران قیمت در رستوران های با کیفیت بالا شهر ها اضافه می شود.
- گرانترین دسر تا کنون، بستنی با نام تجاری فروزن هاوت بوده که در سال 2007 در نیویورک فروخته شد.
- هزینه آن 25،000 دلار بود و با 5 گرم طلای خوراکی 23 کرات تزئین شده بود.
- نسخ خطی براق، نسخه های خطی با متون بسیار تزئینی، با طلا تزئین شده اند.
- بر خلاف آنچه که در افسانه های شهر برگزار می شود، بازیگر “باند گرل” که در سال 1964، در فیلم “جیمز باند” بازی کرد، بعد از اینکه در پوششی از طلا قرار گرفت، از خفگی و آسیب دیدگی نمرد.
- تا زمانی که هنوز بتوانید از طریق دهان یا بینی خود نفس بکشید، هنگامی که در طلا قرار می گیرید، از خفگی نمی میرید.
معدن طلا و کشف طلا
- تا الان حدود 88000 تن طلا از زمین استخراج شده است.
- در سال 2013، چین بیشترین میزان طلا را در جهان تولید می کرد با حدود 463 تن.
- رتبه دوم و سوم استرالیا و ایالات متحده بودند.
- در سال 1869 طلا در استرالیا کشف شد و 2،520 تروی اونس (173 پوند) بوده.
- عمیق ترین معدن طلا در آفریقای جنوبی مپنونگ است.
- عمقش 2.5 مایل است – با طول 10 ساختمان دولت امپراتوری.
- طلا یکی از اولین فلزات کشف شده توسط انسان، همراه با مس، در حدود 5000 سال قبل از مسیح بود.
- طلا استفاده های زیادی دارد.
- طلا می تواند در خیاطی و گلدورس استفاده شود.
- طلا یک بازتابنده موثر اشعه الکترومغناطیسی مانند مادون قرمز، نور مرئی و امواج رادیویی است.
- برای پوشش محافظ در ماهواره ها و همچنین برای حفاظت حرارتی در لباس فضانورد و کلاه ایمنی استفاده می شود.
- به عنوان یک هدایت گر برق، طلا در کابل های الکترونیکی مانند صدا، ویدئو و کابل های USB مورد استفاده قرار می گیرد.
- محلول کلرید طلا همراه با اکسید طلا برای ساخت شیشه های قرمز استفاده می شود.
- تونرهای طلایی در عکاسی برای تغییر رنگ خاص یا ثبات آنها استفاده می شود.
- حدود 161000 تن طلا توسط انسان استخراج شده است.
- اولین ماشین فروش طلا در جهان در ماه می سال 2010 ظاهر شد.
- واقع در یک هتل فوق العاده لوکس در ابوظبی، دستگاه خودپرداز خودش با 24 قیراط طلا پوشیده شده است.
- مجموعا 10 میلیارد تن طلا در اقیانوس ها وجود دارد.
- این میزان حاوی 25 تن طلا در هر مایل در دریا است.
- طلا در تمام هفت قاره در زیر زمین یافت می شود.
- اعتقاد بر این است که حدود 80% طلای زمین هنوز در زیر زمین حبس شده است.
- ارزهای اکثر اقتصادهای غرب تا سال 1961 بر پایه استاندارد طلا بود.
- امروز، قلعه نوکس حدود 147.3 میلیون اونس را نگه داری می کند.
- اندازه شمش استاندارد طلا 7 در 3 و 5/8′ در 1 و 3/4 ‘است.
- کیمیاگران معتقدند که می توانند مواد معمولی مانند سرب را به طلا تغییر دهند.
- الویس پریسلی صاحب سه ماشین تولید شده توسط شرکت سوزتو موتور بود، که در آن هر قسمت که از کروم بود، با طلا پوشیده شده بود.
- سئو دنیس کوزلوسکی، کارگردان سابق بین المللی، یک دوش طلایی را به ارزش 6000 دلار خرید.
- طلای خالص بسیار نرم است که می توان آن را با دست شکل داد.
- نماد شیمیایی طلا، au است، که از واژه لاتین “aurum” مشتق شده که به معنی “سپیده دم درخشان” است.
- 92 عنصر طبیعی در پوسته زمین وجود دارد. که طلا در رتبه 58 آن قرار دارد.
- نقطه ذوب طلا 2،063 درجه فارنهایت است.
- طلا هدایت گر خوب برق است.
- تکه طلای خام موجود در زمین می تواند سه تا چهار برابر ارزشمندتر از طلای عادی باشد زیرا بسیار نادرتر است.
- طلای خالص باعث تحریک پوست نمی شود.
- برخی از بیماران مبتلا به ارتریت روماتویید برای از بین بردن دردشان تزریق طلای مایع انجام می دهند.
- مدال طلای المپیک تا سال 1912 طلای خالص بود.
- یک اونس طلا را می توان به یک سیم 60 مایلی تبدیل کرد.
طلا یا زَر با نشان شیمیایی Au نام عنصری نرم و شکلپذیر و به رنگ زرد روشن و براق است که در مجاورت هوا و آب زنگ نمیزند و تیره نمیشود. از نظر شیمیایی، طلا فلزی واسطه است که در گروه ۱۱ جدول تناوبی جای دارد و یکی از کم واکنشترین عنصرهای جامد در شرایط استاندارد است.
این فلز را میتوان بهصورت خالص در طبیعت بهشکل دانهای یا تکهای در میان سنگها، رگهها و آبرفتها پیدا کرد. طلا همچنین بهصورت محلول جامد با دیگر عنصرها مانند نقره (الکتروم)، بهشکل یک آلیاژ با فلزاتی چون مس و پالادیم و حتی بهصورت ادخال و گیر افتاده در میان موادی نظیر پیریت قابل مشاهده است. طلا در موارد غیرمعمول، بهصورت ترکیب شده با عناصری مانند تلوریوم نیز مشاهده شدهاست.
نماد شیمیایی این عنصر، Au از نام لاتین آن aurum به معنی «درخشش سپیده دم» گرفته شدهاست.
ارزش طلا به دلیل کمیابی آن، کاربرد پذیری آسان، تصفیه راحت، مقاومت در مقابل زنگ زدن و خوردگی، رنگ متمایز، واکنشناپذیری با دیگر عناصر است؛ ویژگیهایی که در کمتر فلز دیگری دیده میشود. همچنین این فلز این قابلیت را دارد که تا حد رشتههای بسیار کوچکی درآید که این خاصیت در ساخت جواهرات کاربرد بسیار مهمی دارد. طلا از آغاز تاریخ مکتوب بشر همواره فلزی گرانبها و محبوب بودهاست که برای ضرب سکه، ساخت جواهرات و کاربردهای هنری استفاده میشدهاست. در گذشته سیاست مالی بسیاری از کشورها بر پایه استاندارد طلا استوار بود یعنی پول هر کشوری معادل مقدار مشخصی از طلا بود. استاندارد طلا از آغاز جنگ جهانی اول در بیشتر کشورهای اروپایی و پس از آن به تدریج در کشورهای دیگر کنار گذاشته شد و سیاست پول بیپشتوانه جایگزین آن شد.
طلای خالص علاوه بر کاربرد سرمایهای و استفاده در جواهرات کاربردهای گوناگون دیگری از جمله: دندانپزشکی، تولید شیشههای رنگی و صنایع الکترونیک دارد و با توجه به رسانایی الکتریکی بالا در سیمکشی الکتریکی کاربرد دارد.
بر اساس برآوردها در طول تاریخ بشر تا سال ۲۰۱۲ در مجموع ۱۷۴ هزار تُن طلا استخراج شدهاست.[۵] معادل ۵٫۶ میلیارد اونس تروا و از نظر حجمی معادل ۹۰۱۵ مترمکعب که بر اساس برآوردها ۵۰٪ آن به صورت جواهرات، ۴۰٪ به صورت شمشها و سکههای سرمایهگذاری در ذخایر طلای رسمی بانکهای مرکزی و صندوقهای سرمایهگذاری و سرمایههای شخصی و حدود ۱۰٪ در بخش صنعت نگهداری میشود.
تولید جهانی طلا در سال ۲۰۱۱ حدود ۲۷۰۰ تن بود که نسبت به ۲۲۶۰ تن در سال ۲۰۰۸ افزایش داشتهاست. از دهه ۱۸۸۰ تاکنون بخش بزرگی از تولید طلای دنیا در آفریقای جنوبی انجام شدهاست. در حدود نیمی از کل طلایی که تاکنون استخراج شده از آفریقای جنوبی آمدهاست و از سال ۱۹۰۵ تا ۲۰۰۷ بهطور پیوسته همیشه این کشور در صدر فهرست تولید طلا قرار داشت. در سال ۱۹۷۰ این کشور ۱۴۸۰ تن طلا معادل ۷۹٪ کل تولید جهانی طلا را به خود اختصاص بود. سهم آفریقای جنوبی در تولید طلا در سالهای اخیر به شدت کاهش یافتهاست. چین تا سال ۲۰۱۷ با تولید سالانه ۴۴۰ تن طلا، با اختلاف زیاد، بزرگترین تولیدکننده طلا در جهان است.
هند بزرگترین واردکننده طلا در دهههای اخیر بودهاست که به دلیل تقاضای بالای جواهرات طلا در این کشور است. برآورد میشود که ۱۸ هزار تن طلا در خانههای هندیها نگهداری میشود. هرچند در سال ۲۰۱۳ تقاضای طلا در چین از هند پیشی گرفت. واحد اندازهگیری طلا در بازار جهانی اونس تروا معادل ۳۱٫۱ گرم است. قیمت طلا در ژوئیه ۲۰۲۰ معادل ۱۸۰۰ دلار برای هر اونس بوده که معادل حدود ۵۸ هزار دلار برای هر کیلوگرم است.
طلا در برابر بیشتر اسیدها پایدار است اما در تیزاب سلطانی (نیترو-هیدروکلریک اسید) حل میشود دلیل برگزیدن نام «تیزاب سلطانی» برای توانایی حل کردن طلا است. افزون بر این طلا در محلولهای آلکالینی سیانور که در معدن کاری کاربرد دارد، و در جیوه با ساخت آلیاژ ملغمه هم حل میشود. نیتریک اسید که توان حل کردن نقره و فلزهای پایه را دارد در برابر طلا ناتوان است. این ویژگی نیتریک اسید در آزمون اسید برای شناسایی و تأیید طلا به کار میآید.
طلای خالص معمولاً به صورت آلیاژ همراه با فلزات دیگر استفاده میشود. مس رایجترین فلز برای ساخت آلیاژ طلاست و گاهی از فلزات دیگری مثل نقره، نیکل، و پالادیوم هم استفاده میشود. درصد طلای موجود در هر جسم فلزی، عیار طلا نامیده میشود که معمولاً از واحد ۲۴ یا واحد ۱۰۰۰ بیان میشود؛ مثلاً طلای ۱۸ عیار (۷۵۰) حاوی ۷۵ درصد طلاست و طلای ۹۰۰ شامل ۹۰ درصد طلاست.